" Deze fascinerende werkelijk-onwerkelijke wereld is niet in het minst in staat onderscheid te maken tussen waarheid en leugen, tussen het eeuwige en het vergankelijke. Er moet haar worden geleerd waarnaar zij behoort te streven en welke banden zij moet losmaken. Zij moet erop worden gewezen dat de verwerkelijking van het Zelf (Atma) het wezenlijke is waar het in alle godsdiensten om gaat, het kernpunt van alle filosofische systemen en het belangrijkste van elke zedenleer. De wereld moet worden geïnspireerd om filosofisch onderzoek en verbetering van de moraal, waarheid, rechtschapenheid en kracht van de ziel te aanvaarden als sleutels tot succes bij het geestelijk streven. Het goddelijke principe, dat latent in de mens aanwezig is, moet worden aangespoord tot openlijke activiteit in het dagelijkse leven. De mens moet ertoe worden gestimuleerd en aangemoedigd zijn gewone leven te verwisselen voor een werkelijk leven, zonder terecht te komen in de vangnetten van de slimheid en de logica, of zich te verliezen in droge theorieën.

Zie! Gedreven door deze dringende noodzaak en door de wens om de heftige conflicten in jullie denken af te koelen en de brandende dorst van jullie hart te lessen, komt hier nu, opwellend golf na golf, een stroom van goddelijke genade (Sathya Sai Vahini). "

Sathya Sai Baba

 

 

English Version

INHOUDSOPGAVE

 

Inleiding

 

1. De Hoogste Werkelijkheid

2. Van waarheid naar Waarheid

3. Alleen de Ene

4. Het Wonder der Wonderen

5. De Basis van het Geloof

6. Godsdienst betekent Ervaring

7. Wees Jezelf

8. Gevangenschap

9. Eenwording met de Ene

10. De Yogi's

11. De Lessen van de Veda's

12. De Grondslagen van de Latere Teksten

13. De Avatâr als Leraar

14. Dit en Dat

15. Niveaus en Stadia

16. De Mens en God

17. Kleur en Kaste (sociale geleding)?

18. Bezigheden en Handelingen (soorten karma)

19. Het Gebed

20. Het Voornaamste Doel

21. Onderzoek van het Innerlijk

22. Eeuwige Waarheden

23. Vormen van Aanbidding

24. Het Goddelijke Lichaam

[Bewerkingen, links en plaatjes  door Vahini.org]

 

 

 

            


Oorspronkelijke titel: Sathya Sai Vahini. Discourses by Bhagavân S'rî Sathya Sai Baba (Translated from the Original Telugu)  ©S'rî Sathya Sai Books and Publication Trust, Prasanthi Nilayam - Puttaparthi - India.

©Nederlandse vertaling, Stichting Sri Sathya Sai Baba Nederland Utrecht, 2000, ISBN 90-72308-30-1

© De auteursrechten van een gedeelte van de gebruikte plaatjes liggen bij Iskcon. Als u een van de afbeeldingen op deze pagina's op uw eigen website wilt gebruiken, plaats ze dan a.u.b. op uw eigen server. Steel geen bandbreedte. Elk commercieel gebruik behoeft toestemming

© Some of the images used are © of ISKCON/BBT
If you want to use any of these images on your own website,
please put them on your own server too. Do not steal any bandwidth. Any commercial use
requires permission.